Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet që fëmiu të ketë petkun nën zogun e këmbës?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

 
Pyetje: “A lejohet për një fëmijë që nuk i ka mbushur 6 vjet, që petku i tij të jet nën zogun e këmbës?”
 
Përgjigje: “Jo, nuk lejohet një gjë e tillë. Fëmiu duhet të edukohet sipas Sunnetit. Andaj nuk duhet anashkaluar petkun nën kufirin e lejuar.”

Shpërndaje: