Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

1.Në lidhje me “Raudatul-Ukala”

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Sherh Hiljetu Talebil-‘Ilm, fq. 194
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Një nga librat më të mirë që kam parë në këtë temë është libri i Ibn Hiban el-Bustit “Raudatul-Ukala”.

Edhe pse është një libër i shkurtër ai është libër madhështor.

Në këtë libër ka kuriozitete madhështore dhe transmetime shumë të mira nga dijetarët dhe njerëzit e mençur.

Ky libër ishte pjesë e planprogramit mësimor në shkollat e kohës sime dhe shumë njerëz kanë përfituar prej tij.

 

Shpërndaje: