Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

1.Si duket pema e profetit tonë ﷺ nga ana e babait të tij?

Alameh Hafidh bin Ahmed el-Hakemi (v. 1377)

Burimi: Ameli fis-Sirah en-Nebewijjeh, fq. 91

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja 1: Si duket pema e profetit tonë ﷺ nga ana e babait të tij?

Përgjigje: Ai quhet Muhammed, bir i Abudullahit, biri i Abdul-Mutalibit, biri i Hashimit, birit të Abdu Menaf, biri i Kusejj, biri i Kullabit, biri i Murrahit, biri i Ka’bit, biri i Lu’ajj , bir i Galibit, bir i Fihrit, bir i Malikit, bir i Nadhrit, bir i Kinaneh, bir i Khuzejmes, bir i Madrakit, bir i Iljasit, bir i Madharrit, bir i Nazarit, bir i Ma’adit, bir i Adnanit që i përkasin pasardhësve të Ismailit, birit të Ibrahimit ﷺ.

Shpërndaje: