Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

128.Lutja e dhjetë para selamit në namaz

Imam Muhamed Nasirudin El-Albani (v. 1420)

Sifatu Salat-in-Nebi, fq. 162-163

Përktheu: Valdet Gashi

 www.perlatmuslimane.com

10 – Gjëja e fundit që i dërguari i Allahut thoshte midis teshehudit dhe selamit ishte:

اللَّهُمَّ اغْفِرْ لي ما قدمت وما أَخرت وَمَا أَسْرَرْتُ وَمَا أَعْلَنْتُ و ما أسْرَفْتُ وَمَا أَنْتَ أَعْلَمُ بِهِ مِنِّي أَنْتَ الْمُقَدِّم وأَنْتَ الْمُؤخِّر لاَ إِله إِلاَّ أَنْتَ

“Allahu im! Mi fal mëkatet që i kam bërë në të kaluarën dhe ato që do t’i bëjë në të ardhmen, ato që i kam bërë fshehurazi dhe ato që i kam bërë haptazi, ato me të cilat e kam tepruar dhe ato për të cilat Ti ke dijeni më shumë se unë, Ti je Ai që i përshpejton gjërat në fillim me urtësinë Tënde dhe Ti je Ai qe i vonon gjërat me urtësinë Tënde, nuk meriton të adhurohet askush përveç Teje.”


1 Muslimi dhe Ebu Auaneh.

Shpërndaje: