Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

11.Gruaja e devotshme duhet të jetë e drejtë dhe e paanshme me fëmijët e saj

Shejkh Abdurr-Rrezak bin Abdul-Muhsin el-Bedr el-Abbad
Sifetuz-Zeuxhetus-Salihah
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Prej cilësive të gruas së devotshme është që nëse Allahu i jep fëmijë, ajo është e drejtë me ta.

Profeti ka thënë:

“Mbani drejtësi mes fëmijëve tuaj, mbani drejtësi mes fëmijëve tuaj!”

Transmeton Ebu Daudi (3544) dhe ka disa hadithe me domethënie të ngjashme, hadithi është i saktë sipas imam Albanit në “es-Sahihah (1240)”.

Shpërndaje: