Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

12.A është kusht që mestet të qëndrojnë në këmbë vetvetiu për t’u dhënë mes’h?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Studime dhe fetva në lidhje me dhënien mes’h çorapeve

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 12: A është kusht që mestet të qëndrojnë në këmbë vetvetiu për të qenë e lejuar dhënia mes’h atyre?

Përgjigje: Mendimi i saktë është se ky nuk është kusht sepse argumentet që lejojnë dhënien mes’h mesteve janë të përgjithshme. Cili është problemi përderisa ato i sjellin dobi atij dhe ai mund të ecë në to? Ndoshta ai ka vetëm ato meste. Ndoshta ai është i sëmurë dhe i paaftë dhe i mbathë ato që të ngrohë veten e tij. Ky kusht nuk ka argumente.

Shpërndaje: