Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

13.Ata hulumtojnë gabimet e pushtetarëve dhe bëjnë akuza të rreme ndaj tyre

Alameh Zejd bin Muhammed el-Medkhali (v. 1435)

Burimi: Esbab Istikamat-ish-Shebab ue Baua’ith Inhirafihim, fq. 20

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

13 – Ata hulumtojnë gabimet e pushtetarëve të vendeve Islame në përgjithësi dhe gabimet e pushtetarit të këtij vendi (Arabisë Saudite) në veçanti. Ata bëjnë akuza të rreme kundër dijetarëve Selefi dhe i akuzojnë ata si spiunë të cilët punojnë nën presion dhe se nuk i kuptojnë çështjet bashkëkohore. Ata pretendojnë se pasioni i tyre për legjislacionin Islam ka vdekur dhe se ata nuk janë një referencë dije në këtë vend.

Shpërndaje: