“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

13.Koha e emërtimit të fëmiut

Alameh Bekr bin Abdilah Ebu Zejd

Burimi: Tasmijet-ul-Meulud, fq. 14

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Ajo që është transmetuar nga profeti për emërtimin tregon për tri kohë:

1 – Të njëjtën ditë që foshnja lind.

2 – Tri ditë pas lindjes.

3 – Në ditën e shtatë të lindjes.

Ky është ndryshim i shumëllojshmërisë, që tregon se kjo çështje nuk është e kufizuar ngushtë, elhamduliLahi Rabbil alemin.

Shpërndaje: