Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

35.Dora e djathtë duhet të vendoset mbi dorën e majtë

Imam Muhamed Nasirudin El-Albani (v. 1420)

Sifatu Salat-in-Nebi, fq. 76

Përktheu: Valdet Gashi

 www.perlatmuslimane.com

Profeti ﷺ vendoste dorën e djathtë mbi dorën e majtë.1

Ai ﷺ thoshte:

”Ne profetët jemi urdhëruar që shpejt ta prishim agjërimin, të shtyjmë syfyrin dhe të vendosim dorën e djathtë mbi të majtën në namaz.”2

Ai ﷺ kaloi pranë një burri i cili kishte vënë dorën e majtë mbi dorën e djathtë, kështu që ai ia zgjodhi duart dhe ia vendosi dorën e djathtë mbi të majtën.3


1 Muslimi dhe Ebu Daudi. Hadithi përmendet në ”El-Irua (352)”.

2 Ibn Hibani dhe Edh-Dhija me një zinxhir transmetimi autentik.

3 Ahmedi dhe Ebu Daudi me një zinxhir transmetimi autentik.

Shpërndaje: