Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

14. Gruas i lejohet që të shfaq fytyrën para skllavit të saj

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: El-Hixhab, fq.19

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

5 – Profeti ka thënë:

“Nëse ndonjë prej jush [gra] ka një skllav që paguan lirinë e tij, atëherë ajo duhet të mbulohet në prani të tij.”

Transmetuar nga të pestit përveç Nesaiut dhe hadithi është autentik sipas Tirmidhiut.

Pika e hadithit qëndron në faktin se pronares i lejohet që t’ia shfaq fytyrën skllavit të saj,  përderisa ajo e ka në pronësi atë. Sapo ai të lirohet, ajo duhet të mbulohet para tij sepse ai është bërë i huaj për të. Kjo dëshmon se gruaja duhet të mbulojë veten para burrit të huaj.


1 Ahmedi (27006), Ebu Davudi (3928), Tirmidhi (1261) dhe Ibn Maxheh (2520).

Shpërndaje: