Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

16.Ata u kushtojnë rëndësi ilahive (enashideve)

Alameh Zejd bin Muhammed el-Medkhali (v. 1435)

Burimi: Esbab Istikamat-ish-Shebab ue Baua’ith Inhirafihim, fq. 21

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

16 – Sekti Ikhuanu Muslimin e teprojnë me ilahi dhe kujdesen për t’i mësuar përmendësh ato dhe i dëgjojnë me pasion. Disa janë madje të shoqëruara edhe me instrumente muzikore si daullet. Ata i kanë propaganduar ato në mënyra të ndryshme. Ata thonë:

“Ato janë ilahi Islame. Ai që proteston kundër tyre nuk i kuptonë fare çështjet bashkëkohore.”

Një këngëtarë i cili iu atribuohej një grupi Islam, më tha:

“I këndojnë këngë njerëzve në mënyrë që ata të fillojnë të qajnë.”

Shpërndaje: