Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

47.Ata që u kërkojnë ndërmjetësim statujave dhe të vdekurve kanë të njëjtin qëllim (4)

Autor: Imam Muhammed bin Abdil-Uehab (v. 1206)

Shpjegues i librit: Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Sherh Kefsh-ish-Shubahat

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Thuaj: “A e dini tani se Allahu i ka bërë tekfir (shpallë jobesimtarë) ata që adhuronin statujat dhe eulijatë dhe se i dërguari i Allahut ﷺ luftoi kundër tyre?”

Shpjegimi

Thuaj atij dhe tregoi se Allahu (subhanehu ue te ala) i konsideron kufarë ata që u luten njerëzve të mirë dhe statujave. Profeti ﷺ luftoi kundër tyre për shkak të kësaj idhujtarie dhe ata nuk përfituan asgjë nga adhurimi i eulijave dhe profetëve të Allahut.

Shpërndaje: