Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

2.Si duket pema e familjes së tij ﷺ nga ana e nënës së tij?

Alameh Hafidh bin Ahmed el-Hakemi (v. 1377)

Burimi: Ameli fis-Sirah en-Nebewijjeh, fq. 91

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja 2: Si duket pema e familjes së tij ﷺ nga ana e nënës së tij?

Përgjigje: Nëna e tij quhet Amineh, e bija e Vehbiut, biri i Abdu Menafit, i biri i Zuhrahs, bir i Kul-labit, i biri i Murrah.

Profeti ﷺ ishte një fëmijë martesor dhe nuk kishte lindur jashtë martese. Allahu i ka mbrojtur të gjithë gjyshërit dhe gjyshet e tij.

Shpërndaje: