Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

20.Ata përpiqen për arritjen e pushtetit dhe neglizhojnë çështjen e besimit (fundi i librit)

Alameh Zejd bin Muhammed el-Medkhali (v. 1435)

Burimi: Esbab Istikamat-ish-Shebab ue Baua’ith Inhirafihim, fq. 24

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

20 – Ata përpiqen për arritjen e pushtetit. Ata shfrytëzojnë figurat e tyre që në të gjitha mënyrat t’u shërbejnë metodologjisë së tyre. Prandaj i sheh ata se si i luftojnë pushtetarët të cilët i konsiderojnë të jenë adhurues të idhujve në Hakimijeh1. Ata nuk kujdesen për idhujtarinë në adhurim të cilën të gjithë të dërguarit e luftuan dhe i këshilluan njerëzit që të lirohen prej saj. Zëdhënësi i tyre tha kur ai refuzoi Selefitë:

“Na lëni nga idhujtaria e të vdekurve, ata kanë vdekur. Ne jemi të detyruar që të luftojmë idhujtarinë e të gjallëve.”

Ai ka për qëllim pushtetarët


1 Fjala “Hakimijeh” është një term i shpikur që shpesh përdoret nga Kutbitë dhe pasuesit e tyre.

Shpërndaje: