Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

20.Gruaja i jep mes’h kokës së lyer me kanë

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Studime dhe fetva në lidhje me dhënien mes’h çorapeve

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 20: A i lejohet gruas që t’i jap mes’h kokës nëse ajo e ka kokën me këna?

Përgjigje: Është e lejueshme për gruan që t’i jap mes’h kokës së saj nëse ka flokët e lyera me kanë. Ajo nuk ka nevojë që të heq kanën. Është saktësuar se koka e profetit ﷺ ishte e lyer me kanë kur ai ishte në ihram. Pra nëse ka kanë mbi kokë, edhe nëse e pengon depërtimin e ujit, kjo lejohet.

Shpërndaje: