Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

22.Vrasja e Umerit ishte terrorizëm

Alameh Zejd bin Muhammed el-Medkhali (v. 1435)

Burimi: El-Irhab, fq. 26-27

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

2 – Vrasja e Umer bin el-Khatabit dhe shtatë të tjerëve (radijAllahu anhum) nga mexhusi Ebu Lu’luh është një shembull tjetër i terrorizmit material të urryer që u përmbush nga terroristët ideologjik. Trashëgimtarët e tyre në mesin e Rafidave besojnë edhe sot se dita e kësaj vrasje është një ditë e gëzimit dhe lumturisë. Këtë e tha armiku i betuar dhe autori i librit “Akd-ud-Durar fi Sherh Bekr Batni Umer”.  Në të ai thotë se – i ndodhtë ajo që e meriton:

“Kjo është një shkurtësë për tregime dhe transmetime të çuditshme lidhur me vdekjen e Umerit. Ai ishte i vrazhdë në sjellje dhe i tepruar, me origjinë të dyshimtë dhe mashtrues mëkatar.”

E lus Allahun që të më falë për këtë citat. Unë e kam përmendur këtë vetëm që ta dinë ata që janë naiv dhe thonë se Rafidat janë vëllezërit e tyre në fe. Ata që pasojnë këta lider dhe përhapin ideologjitë e tyre pa e pasur frikë Allahun ose pa pasur turp për këtë devijim të qartë, duhet të kenë kujdes nga sprova.

Shpërndaje: