Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

21.Ekspedita ushtarake në Buvat

Imam Ibn Kethir ed-Dimeshkij (v. 774)
Burimi: El-Fusul fi Sirat-ir-Rasul, fq. 42-43
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Në Rabi el-Akhir2 i dërguari i Allahut (salAllahu alejhi ue selem) doli vetë në ekspeditën ushtarake në Buvat. Në atë kohë ai e la es-Sa’ib bin Uthman bin Madh’uin (radijAllahu anhu) si zëvendës të tij në Medine. Ai arriti në Buvat nëpërmjet Radhuas por u kthye pa luftë.

Shpërndaje: