Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Enët e kuzhinës të lyera me ngjyrë ari!

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Lika el-Bab el-Maftuh (14 A), min: 21.28

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është vendimi lidhur me përdorimin e syzeve dhe enëve të lyera me ngjyrë ari?

Përgjigje: Nëse ka ari të vërtetë në to, ato janë të ndaluara. Dhe në qoftë se është vetëm ngjyrë ari, atëherë nuk ka të keqe në to. Pra është e lejueshme për të ngrënë dhe për të pirë në to. Por është më mirë për t’i braktisur ato. Pse? Sepse ai që e sheh atë duke ngrënë në to do të mendojë keq për të dhe do ta akuzojë atë se po ha nga enë prej ari. Ai që e sheh atë do të mendoj se është ari i vërtetë dhe pastaj ai e pason atë. Ka kaq shumë enë të tjera që të mos jeni në nevojë mu për këto.

Shpërndaje: