Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

23.Ai që nuk falej do të ringjallet me kufarët dhe idhujtarët

Imam Muhamed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Hukm Tarik-is-Salah
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

2 – Ai do të ringjallet me kufarët dhe idhujtarët sepse ai u përket atyre tani.

Allahu -te ala- ka thënë:

 (Do t’u thuhet engjëjve): “Tuboni ata që ishin zullumqarë, shoqërinë e tyre dhe ata që i adhuruan përveç Allahut dhe drejtoni (të gjithë) në rrugën e zjarrit të ashpër flakërues (xhehenem)!” 37:22-23

Shoqërinë e tyre këtu ka për qëllim të njëjtën lloj të njerëzve, përkatësisht “bashkoi të padrejtët dhe ata si ta në mesin e kufarëve dhe të zullumqarëve.

Shpërndaje: