Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

23.A është obligim bërë tejmemum për t’u dhënë mes’h gipsit dhe fashos?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Studime dhe fetva në lidhje me dhënien mes’h çorapeve

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 23: A është obligim bërja tejmemum për t’u dhënë mes’h gipsit dhe fashos?

Përgjigje: Nuk është e detyrueshme për të bërë të dyja. Të obliguarit dy pastrime në një pjesë të trupit është kundër parimeve të sheriatit. Është e detyrueshme për të pastruar pjesën e trupit në një mënyrë. Të obliguarit dy pastrime të asaj pjese nuk ka shembull në sheriat. Allahu e nuk e obligon robin me dy adhurime që kanë të njëjtën arsye.

Shpërndaje: