Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

25.Kështu pastrohet toka

Autori i librit: Hafidh Ibn Haxher el-Askalani
Shpjegues: Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Esh-Sherh el-Mukhtasar ala Bulugh-il-Maram
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

8 – Toka pastrohet sapo të derdhet ujë mbi të. Me fjalë të tjera, toka nuk ka nevojë të ngurtësohet në mënyrë që ajo të bëhet e pastër. Disa njerëz së pari e lënë tokën të ngurtësohet dhe pastaj derdhin ujë mbi të. Mjafton të derdhet ujë mbi papastërtinë që toka të bëhet e pastër.

Shpërndaje: