Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

27.Bartësit e flamujve në betejën e Bedrit

Imam Ibn Kethir ed-Dimeshkij (v. 774)
Burimi: El-Fusul fi Sirat-ir-Rasul, fq. 46
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Profeti (salAllahu alejhi ue selem) ia dha Mus’ab bin Umejrit udhëheqjen e batalionin. Ai ia dha një flamur Ali ibn Ebi Talibit dhe një tjetër një burrit nga Ensarët. Flamurin e Ensarëve e barte Sad bin Muadhi. Ai e urdhëroi Kais bin Ebi Sa’sa’h të ketë komandën mbi grupin pas tyre.

Kur profeti (salAllahu alejhi ue selem) arriti pranë Safras e dërgoi Basbas bin Amr el-Xhuhenin, dhe aleatin e Benu Sa’ides, dhe Adi bin Abiz-Zaghba el-Xhuhenin, aleati i Benun-Nexharit për në Bedr për të spiunuar mbi karvanin.

Shpërndaje: