Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

27.Gruaja nuk duhet të agjërojë nafile pa lejen e burrit të saj

Shejkh Sulejman Er-Ruhejli
Hak-ku Ez-Zeuxhejni
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Prej të drejtave të burrit mbi gruan është që ajo të mos agjërojë nafile në praninë e tij pa lejen e tij.

Profeti (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë:

”Nuk është e lejuar për një grua të agjërojë në praninë e burrit të saj pa lejen e tij.” 1


1 Bukhari (5195) dhe Muslimi.

Shpërndaje: