Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

26.Vetëm të devotshmit duhet ftuar në dasmë

Imam Muhamed Nasir-ud-Din el-Albani (v. 1420)
Edeb-uz-Zifaf
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Në dasmë duhet të ftohen vetëm njerëzit e devotshëm duhet të ftohen qofshin ata të pasur apo të varfër.

Profeti ka thënë:

“Shoqërohu vetëm me besimtarin dhe ushqimin tënd le ta hajë vetëm ai që është i devotshëm.”

Ebu Ebu Daudi, Tirmidhi, Hakimi (4/128) dhe Ahmedi (3/38) përmes Ebu Seid el-Khudrijut. Hakimi ka thënë se zinxhiri i transmetimit është i saktë dhe është mbështetur nga Dhehebi.

Shpërndaje: