Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

28.Kështu sillet gruaja e mirë ndaj burrit të saj

Shejkh Sulejman Er-Ruhejli
Hak-ku Ez-Zeuxhejni
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Gruaja e drejtë, e bekuar dhe e ditur lidhur me të drejtat e burrit të saj, e toleron burrin e saj kur ai është i pakujdesshëm, i mbyll sytë përballë lëshimeve të tij, e nderon familjen e tij, e pastron shtëpinë e tij, pastron rrobat e tij, gatuan ushqimin e tij. Kur ai afrohet pranë, ajo afrohet pranë tij. Ajo kujdeset që të ruaj ndjenjën e të nuhaturit të tij dhe dëgjimin; që ai të ndjej vetëm erë të mirë, të dëgjoj vetëm atë që është e mirë, të shoh vetëm atë që është e bukur. Ajo kujdeset për orarin e ushqimit e tij, është e qetë dhe e matur kur ai bie në gjumë. Kur ajo e sheh se është i zemëruar nuk i përsërit fjalët. Ajo vepron sipas fjalëve të atij të urtit:

Ki durim me mua, kështu dashuria ime për ty do të mbetet gjatë

Mos flit kur unë jam i zemëruar

Mos më gërmo sikurse i bjen dajres

Ti nuk e din se çfarë do të thotë vetmia

Mos u anko shumë e më pas të shkosh me erën

Ruaje zemrën time – sepse zemrat ndryshohen

Unë kam parë se kur dashuria dhe shqetësimi takohen në zemër

Atëherë dashuria nuk do të rrij por do të shkoj

Shpërndaje: