Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

29.Çka duhet thënë kur të dëgjohet bubullima?

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)
Sahihul-Kelimit-Tajjib
Verifikoi dhe korrigjoi: Imam Muhamed Nasirudin el-Albani
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

128 – Kur Abdullah bin Zubejri (radijAllahu anhuma) dëgjonte bubullimën, ndalonte së foluri dhe thoshte:

وَيُسَبِّحُ ٱلرَّعۡدُ بِحَمۡدِهِۦ وَٱلۡمَلَٰٓئِكَةُ مِنۡ خِيفَتِهِ

“Bubullima e madhëron dhe i bën lavdi Atij, por edhe engjëjt nga frika ndaj Tij.” 13:13

Transmeton Maliku dhe përmes tij Bukhari në “el-Adeb el-Mufred” dhe el-Bejhaki në “es-Sunen el-Kubra”. Zinxhiri i transmetimit është autentik.

Shpërndaje: