Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

3.Zbathja e çorapeve para çdo abdesi

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Studime dhe fetva në lidhje me dhënien mes’h çorapeve

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 3: Cili është gjykimi për të zbathur çorapet para çdo abdesi si masë sigurie?

Përgjigje: Kjo e kundërshton sunnetin dhe na kujton praktikën e Rafidave (Shiave) që nuk lejojnë dhënien mes’h mesteve. Kur el-Mugire -radijAllahu anhu- dëshiroi ti’a zbathë mestet profetit ﷺ.

Ai ﷺ tha:

“Lëri ato sepse i kam mbathur ato në gjendje të pastër (me abdes), dhe u dha mes’h sipër tyre.”

Shpërndaje: