Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

3 kushtet e martesës

Imam Ebul-Husejn Muhamed bin Ebi Ja’la el-Hanbeli (v. 526)
Tabakat-ul-Hanabilah (2/43)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Ahmed bin Hanbel ka thënë:

Martesa e është e pavlefshme nëse nuk është prezent:

– kujdestari (i vajzës)

– ai që e kërkon vajzën

– dhe 2 dëshmitarë fetarë.

Shpërndaje: