Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

30.Nuk është i sigurt se kur filloi mes’hin

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Studime dhe fetva në lidhje me dhënien mes’h çorapeve

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 30: Çka duhet të bëjë një person në qoftë se ai nuk është i sigurt se kur filloi mes’hin e tij?

Përgjigje: Ai duhet të shkoj pas asaj që është i sigurt. Nëse ai dyshon se a i dha mes’h para drekës apo para ikindisë, ai konsideron se i ka dhënë para ikindisë pasi në parim merret se ai nuk i ka dhënë mes’h. Argument i këtij parimi, i cili thotë dhe se gjërat mbesin ashtu siç ishin është se kur një njeri i tha të dërguarit ﷺ se ai ndjenë sikur i dalin gazra gjatë namazit.

Profeti ﷺ i tha:

“Ai nuk duhet të dalë nga namazi derisa dëgjon zë ose të ndjenë erë.”

Shpërndaje: