“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

32.Agjëruesi duhet të shkojë në gosti

Imam Muhammed Nasir-ud-Din el-Albani (v. 1420) 

Burimi: Adab-uz-Zifaf, fq. 98

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Edhe agjëruesi duhet t’i përgjigjet ftesës. Profeti ﷺ ka thënë:

“Nëse ndonjëri nga ju ftohet në ushqim, ai duhet t’i përgjigjet ftesës. Nëse ai nuk agjëron, ai ha, dhe nëse agjëron, ai falet.”1

Do të thotë lutet.


1 Muslimi (4/153), Nesai në “el-Kubra” (2/62), Ahmedi (2/507) dhe Bejhaki (7/263) (ky është formulimi i tij) nëpërmjet Ebu Hurejrës.

Shpërndaje: