Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

32.Burri duhet ta trajtojë gruan mirë

Shejkh Sulejman Er-Ruhejli
Hak-ku Ez-Zeuxhejni
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Prej të drejtave të gruas mbi burrin e saj është që ai ta trajtojë atë mirë, në çdo mënyrë që është e zakonshme, me kusht që trajtimi të mos bie në kundërshtim me ligjin e Zotit. Profeti (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë:

”E drejta e grave mbi ju është që ju ti trajtoni ato mirë.” 1


1 Tirmidhi (1163), Nesai (9123) dhe Ibn Maxheh (1851). I mirë dhe autentik sipas Tirmidhiut.

Shpërndaje: