Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Nuk është parim gjithëpërfshirës

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilat-ul-Huda uen-Nur (831), min. 6:08

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Thuhet se:

“Sikurse jini ashtu edhe sundoheni.”1

Megjithatë, ky nuk është parim gjithëpërfshirës. Kohët mund të ndryshojnë brenda një dite. Merrni, për shembull, kalifin e Benu Umejjeh që jetonte para Umar bin Abdil-Azizit. Çfarë ndryshimi ishte mes tij dhe paraardhësit  të tij dhe pasardhësit të tij. Në të njëjtën kohë qytetarët ishin të njëjtë. Ata nuk ndryshuan kaq shpejt.


1 I dobët sipas Albanit në “edh-Daif” (320).

Shpërndaje: