Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

3.Besimi dhe Islami janë dy fjalë me dy kuptime të ndryshme

Imam Ebul-Husejn Muhammed bin Ebi Ja’la el-Hanbeli (v. 526)

Burimi: Kitab-ul-I’tikad

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

[3] Besimi dhe Islami janë dy fjalë me dy kuptime të ndryshme. Nga këndvështrimi fetar, Islami nënkupton shahadetin me besimin e zemrës, ndërsa besimi (imani) nënkupton të tërë bindjen me vepra.

Shpërndaje: