Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

41.Ekspedita ushtarake në sulmi ndaj Baharanit

Imam Ibn Kethir ed-Dimeshkij (v. 774)
Burimi: El-Fusul fi Sirat-ir-Rasul, fq. 55
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Kah fundi i muajit Rebiul el-Akhir, profeti (salAllahu alejhi ue selem) doli në ekspeditë ushtarake kundër Kurejshëve. Në këtë kohë, ai e la Ibn Umm Maktumin (radijAllahu anhu) si zëvendës në Medine. Kur ai erdhi në Bahran në Hixhaz ai u kthye. Nuk u bë asnjë luftë.

Shpërndaje: