Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

44.A ka ndonjë dallim në mes besimit dhe metodologjisë?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: El-Axhuibeh el-Mufideh en Esilet-il-Menehixh el-Xhedideh, fq. 130-131

Kompilimi dhe komentaret: Shejkh Xhamal bin Furahjan el-Harithi

Përktheu: Valdet Gashi 

www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 44: A ka ndonjë dallim në mes akides (besimit) dhe menhexhit (metodologjisë)?

Përgjigje: Metodologjia është më e gjërë se besimi. Metodologjia gjendet në besim, sjellje, moral, raporte ndërnjerëzore dhe në çdo gjë tjetër që ka të bëjë me jetën e muslimanit. Çdo hap që muslimani e merr është metodologji.

Sa i përket besimit, me të janë për qëllim bazamentet e besimit dhe domethënia e shahadetit. Kjo është domethënia e besimit.

Shpërndaje: