Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

44.Bidatet gjatë hedhjes së gurëve

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Manasik-ul-Haxh uel-Umrah, fq. 54

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

106 – Larja para hedhjes së gurëve.

107 – Larja e gurëve para se të hedhen.

108 – Haxhiu thotë:

سبحان الله

“SubhanAllah.”

ose diçka tjetër kur ai hedh gurët në vend se të thotë:

الله أكبر

“Allahu ekber”.

109 – Duaja pas tekbirit:

“Le të dështojë shejtani dhe grupi i tij! O Allah! Pranoje haxhin tim, shpërbleje mundim tim dhe fale mëkatin tim. O Allah! Unë e bëj këtë me besim në librin Tënd dhe duke pasuar Sunnetin e profetit Tënd.”

110 – Disa të më vonshëm e konsiderojnë Sunnet që të thuhet pas çdo hedhje të gurit:

“Në emër të Allahut. Allahu është më i madhi. Allahu e ka mbajtur premtimin e Tij … edhe nëse kufarët e urrejnë këtë.”

111 – Haxhiu hedh në një mënyrë të caktuar. Një mënyrë është që të vendosësh majën e gishtit të madh të djathtë në mes të gishtit tregues të djathtë dhe të hedhësh gurin. Një tjetër është që ai të hedh gurin duke formuar gishtin e tij tregues dhe gishtin e madh si forma e germës P.

112 – Kufizimi i të paktën pesë krahë distancë midis hedhësit dhe shtyllës.

113 – Hedhja e sandaleve dhe sendeve të tjera.

 

Shpërndaje: