Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

44.Çka duhet thënë kur jemi të zemëruar?

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)
Sahihul-Kelimit-Tajjib
Verifikoi dhe korrigjoi: Imam Muhamed Nasirudin el-Albani
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Allahu (te ala) ka thënë:

وَإِمَّا يَنزَغَنَّكَ مِنَ الشَّيْطَانِ نَزْغٌ فَاسْتَعِذْ بِاللَّهِ إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ

“Nëse shejtani fillon të të joshë, kërko mbështetje te Allahu. Me të vërtetë, Ai i dëgjon të gjitha dhe i di të gjitha.” Fussilet, 41:36

181 – Sulejman bin Surad (radijAllahu anhu) ka thënë:

“Isha duke ndenjur me të dërguarin e Allahut , ndërsa dy burra grindeshin mes vete. Njërit prej tyre i ishte skuqur fytyra dhe i ishin endur damarët (nga zemërimi). I dërguari i Allahut tha:

إني لأعلم كلمة لو قالها لذهب عنه ما يجد ، لو قال : أَعُوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيْطاَنِ الرَّجِيمِ ، ذهب عنه ما يجد

“Unë e di një fjalë, të cilën nëse e thotë ai (që është i zemëruar) do t’i kaloj (zemërimi). Sikur të thotë: “Kërkoj mbrojtje tek Allahu nga shejtani i mallkuar,”do t’i kalojë atij zemërimi.”

Transmeton Bukhari dhe Muslimi.

Shpërndaje: