Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

47.Lutja kur të pengohet kafsha

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)
Sahihul-Kelimit-Tajjib
Verifikoi dhe korrigjoi: Imam Muhamed Nasirudin el-Albani
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

184 – Transmetohet nga njëri prej sahabëve i cili ka thënë:

“Ishim në të njëjtën kafshë me profetin dhe unë isha ulur prapa tij. Për një moment, kafsha u pengua.

Unë thashë: “U shkatërroftë shejtani!”

Atëherë ai më tha:

لا تقل : تعس الشيطان ، فإنك إذا قلت ذلك تعاظم حتى يكون مثل البيت ، و يقول : بقوتي ، و لكن قل : باسم الله فإنك إذا قلت ذلك تصاغر حتى يكون مثل الذباب

“Mos thuaj: “U shkatërroftë shejtani!” Në qoftë se ti thua këtë, ai mburret me veten e tij sa që bëhet i madh sa një shtëpi, dhe thotë: “Betohem në fuqinë time!” Mirëpo thuaj:

بسم الله

“Me emrin e Allahut.”

Nëse ti e thua këtë, ai bëhet i vogël sa një mizë.”

Transmeton Ebu Daudi me një zinxhir autentik.

Shpërndaje: