Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

47.Gruaja e zezë e Ebu Dherrit

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Xhilbab el-Mar’ah el-Muslimeh, fq. 98

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

5-Ebi Esma er-Rahabi tregoi se ai shkoi në shtëpinë e Ebu Dherr el-Ghifarit (radijAllahu anhu) në Rabadhah. Në krah të tij ai kishte gruan e tij që ishte e zezë dhe e uritur.

Ai tha: “A nuk po e sheh se çfarë më urdhëron të bëj kjo gruaja e zezë?” 1


1 Ahmedi, Ibn Sa’d dhe Ebu Nu’ajmi me një zinxhir autentik të transmetimit dhe po ashtu e ka transmetuar dhe me rrugë tjetër transmetimi.

Shpërndaje: