Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

48.Lutja kur merr ndonjë dhuratë

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)
Sahihul-Kelimit-Tajjib
Verifikoi dhe korrigjoi: Imam Muhamed Nasirudin el-Albani
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

185 – Aishah (radijAllahu anha) ka thënë:

“Të dërguarit të Allahut i ishte dhuruar një qengj.

Ai tha :

اقسميها

“Ndaje atë.”

Aishah e pyeti shërbyesin se çfarë po thonë njerëzit? Shërbyesi tha se, ata thanë:

باَرَكَ اللهُ فِيكُمْ

“Allahu ju bekoftë.”

Pastaj Aishah radijAllahu anha tha:

وَ فِيهِمْ باَرَكَ اللهُ

“Allahu i bekoftë edhe ata.”

Ne lutemi për ta njejtë siç u lutën edhe ata për ne, ndërsa shpërblimi i merituar mbetet me ne.”

Transmeton Tirmidhi i cili tha se hadithi është i mirë. Kjo është e saktë.

Shpërndaje: