Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

49.Çfarë duhet thënë kur shohim frytet e posa-pjekura?

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)
Sahihul-Kelimit-Tajjib
Verifikoi dhe korrigjoi: Imam Muhamed Nasirudin el-Albani
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

186 – Ebu Hurejra (radijAllahu anhu) ka thënë:

“Kur njerëzit shihnin frutat e posa-pjekura, disa prej tyre i sillnin tek i dërguari i Allahut , ndërsa ai thoshte:

اَلَّلهُمَّ بَارِكْ لَناَ فِي ثَمَرِناَ ، وَ باَرِكْ لَناَ فِي مَدِينَتِناَ ، وَ بَارِكْ لَناَ فِي صاَعِناَ ، وَ بَارِكْ لَناَ فِي مُدِّناَ

“O Allahu ynë, na beko ne në frytet tona, na beko ne në qytetin tonë, na beko ne në sa’in[1] tonë dhe na beko në mudin[2] tonë.”

Pastaj i jepte nga ato fryte fëmijëve më të vegjël që ishin prezent aty.”

Transmeton Muslimi.


[1] dhe [2] Që të dyja janë njësi matëse. 1 sa’ është e barabartë me 2.650 kilogram, ose 2.430 litra. 1 mud – mbushja me ndonjë gjë e një palë duarve/grushtave.

Shpërndaje: