Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

5.Kush e ka mëkuar atë ﷺ përveç nënës së tij?

Alameh Hafidh bin Ahmed el-Hakemi (v. 1377)

Burimi: Ameli fis-Sirah en-Nebeuijjeh, fq. 92

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja 5: Kush e ka mëkuar atë ﷺ përveç nënës së tij?

Përgjigje: Atë ﷺ e mëkoi skllavja e babait të tij, Umm Ejman dhe nga skllavja e Ebu Lehebit, e quajtur Thuuejbeh. Pastaj ai u dërgua tek Benu Sa’d bin Bakr për t’u ushqyer me gji dhe Halimah bint Ebi Dhu’ejb e mëkoi atë.

Shpërndaje: