Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

5.Mos kalo përpara namaz falësve në xhaminë e shenjtë

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Manasik-ul-Haxh uel-Umrah, fq. 9

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

4 – Ki kujdes sa të mundesh që të mos kalosh përpara namaz falësve në xhaminë e shenjtë, për të mos folur në lidhje me xhamitë e tjera.

Profeti (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë:

“Në qoftë se ai që kalon përpara namazliut të dinte se çfarë mëkati po vepron, do të kishte qenë më mirë për të që të qëndronte aty dyzet e jo të kalonte para tij.”

Fjala e tij është e përgjithshme dhe përfshinë të gjithë ata që kalojnë përpara çdo namaz falësi. Përveç kësaj, hadithi që përjashton kaluesin përpara namaz falësve në xhaminë e shenjtë është i dobët.

Duke pasur parasysh se hadithi për tu falur drejt prapa sutres është i përgjithshëm, gjithashtu në atë xhami duhet të falesh drejt prapa sutres. Disa sahabë janë shprehur në mënyrë specifike për këtë çështje, e cila përmendet në origjinalin e librit.

Shpërndaje: