“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

5 nga shenjat e afrimit të kijametit

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Kam-ul-Mu’anid, fq. 259

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Zelli i njerëzve të sotëm pas alkoolit dëshmon profecinë e profetit ﷺ dhe ia rrit muslimanit besimin në të dërguarin e Allahut ﷺ.

Enes bin Maliku -radijAllahu anhu- ka thënë:

“Nga shenjat e çastit (afrimit të kijametit) padyshim janë: zhdukja e diturisë fetare, përhapja dhe mbisundimi i injorancës, imoraliteti do të përhapet  në masë dhe pirja e pijeve alkoolike do të jetë e zakonshme. Do të shtohet shumë numri i grave dhe burrat do të pakësohen aq shumë, saqë një burri do t’i duhet të kujdeset për pesëdhjetë gra.

Kjo vërteton profecinë e tij dhe po ashtu se kiameti është afër.


1 Bukhari (5231) dhe Muslimi (2671).

Shpërndaje: