Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

5.Sprova është në fytyrën e gruas

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: El-Hixhab, fq. 8-9

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

E katërta: Allahu (te ala) i lejon gruas t’ua shfaqë bukuritë e saj shërbëtorëve të saj meshkuj që më nuk ndiejnë dëshirë për gratë dhe fëmijëve pa epsh që nuk kanë ende konceptin e lakuriqësisë femërore. Kjo dëshmon dy gjëra:

1 – Bukuritë e fshehura nuk lejohet t’i shfaqen njerëzve të huaj përveç këtyre dy grupeve të synuara.

2 – Gjykimi varet nga rreziku i sprovës në gruan. Nuk ka dyshim se bukuria dhe sprova janë në fytyrë. Si rezultat, është e detyrueshme që ta mbulon atë para burrave që tërhiqen kah gratë.

Shpërndaje: