Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A prishet agjërimi i gruas nga këto gjëra?

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: Fetvaja nr 9881

Imam Abdul-Aziz bin Baz 

Shejkh Abdurr-Rrezak Afifi 
Shejkh Abdullah bin Gudejjan 
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A prishet agjërimi i gruas në qoftë se ajo bën këto gjëra:

1 – Fut gishtat në organin gjenital aksidentalisht gjatë pastrimit.
2 – Nëse fut krem ose ilaçe të ndryshme brenda organit gjenital.
3 – Nëse gjatë vizitës tek gjinekologia, infermierja fut dorën ose ndonjë instrument të nevojshëm në organin gjenital të saj.

Dhe a është e obliguar që të bëjë gusël pas këtyre veprimeve?

Përgjigje: Nëse veprimet e mësipërme kryhen, ajo nuk është e detyrueshme që të bëjë gusël dhe as nuk prishet agjërimi prej tyre.

Shpërndaje: