Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

7. Kur vdiq nëna e tij ﷺ dhe kush u kujdes për të pas saj?

Alameh Hafidh bin Ahmed el-Hakemi (v. 1377)

Burimi: Ameli fis-Sirah en-Nebeuijjeh, fq. 92-93

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com 

Pyetja 7: Kur vdiq nëna e tij dhe kush u kujdes për të pas saj?

Përgjigje: Ai ishte gjashtë vjeç kur nëna e tij vdiq në el-Abua, ndërmjet Mekës dhe Medinës. Ajo ishte duke u kthyer në shtëpi nga xhaxhallarët e saj Banun-Nexhar. Pas saj, gjyshi i tij Abdul Muttalib u kujdes për të.

Shpërndaje: