Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

98.Formulimet e Teshehudit – formulimi i Aishes

Imam Muhamed Nasirudin El-Albani (v. 1420)

Sifatu Salat-in-Nebi, fq. 143

Përktheu: Valdet Gashi

 www.perlatmuslimane.com

Teshehudi i Aishes

El-Kasim bin Muhamed ka thënë:

”Aishah na mësoi neve teshehudin, gjestikuloj me dorën e saj dhe tha:

التحيات، الطيبات، الصلوات، الزاكيات لله، السلام على النبي و رحمة الله و بركاته، السلام علينا و على عباد الله الصالحين، أشهد أن لا إله إلا الله و أشهد أن محمداً عبده و رسوله

”Lavdërimet, mirësia i takojnë Allahut, veprimet e mira i takojnë Allahut. Paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi ty, o profet1! Paqja qoftë mbi ne dhe mbi robërit e devotshëm të Allahut (kur ai thotë kështu me këtë përfshihen të gjithë robërit e devotshëm në qiell dhe në tokë). Dëshmoj se nuk meriton të adhurohet me të drejtë askush përveç Allahut2 dhe dëshmoj se Muhamedi është robi dhe i dërguari i Tij.”


1 Ibn Ebi Shejbeh (1/293), Es-Sarraxh, El-Mukhallas dhe Bejhaki (2/144) dhe ky formulim është i tij.

Shpërndaje: