Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

8.Dhënia mes’h çorapeve që kanë imazhe

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Studime dhe fetva në lidhje me dhënien mes’h çorapeve

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 8: Cili është gjykimi për t’u dhënë mes’h çorapeve që kanë imazhe?

Përgjigje: Nuk është e lejuar për të t’u dhënë mes’h atyre. Dhënia mes’h është një lehtësim dhe lehtësimi nuk lejohet në raste kur kryhen mëkate. Mendimi që lejon dhënien mes’h mbi një veshje të ndaluar nënkupton që mëkati të pranohet. Është e detyrueshme që të dënohet mëkati. Nuk duhet të themi se çorapet janë gjë që shkelen dhe prandaj është e lejuar për t’u dhënë mes’h atyre (edhe nëse kanë imazhe). Po bëhet fjalë për rrobat dhe rrobat me imazhe janë të ndaluar në të gjitha rastet. Nëse për shembull, ka një imazh me një luan mbi çorape, kështu që nuk është e lejuar për t’u dhënë mes’h atyre.

Shpërndaje: