“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

8.Kur vdiq gjyshi i tij ﷺ Abdul Mutalibi dhe kush u kujdes për të pas tij?

Alameh Hafidh bin Ahmed el-Hakemi (v. 1377)

Burimi: Ameli fis-Sirah en-Nebeuijjeh, fq. 93

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja 8: Kur vdiq gjyshi i tij Abdul Mutalibi? Kush u kujdes për të pas tij?

Përgjigje: Ai ishte tetë vjeçar kur i vdiq gjyshi i tij Abdul Mutalibi. Pas tij, xhaxhai i tij Ebu Talibi u kujdes për të. Ai sjell mirë ndaj tij.

Shpërndaje: